Despre noi

Povestea noastră

Născut în 1910, renăscut în 2023!

Un proiect ambițios și grandios, Conacul Podgoreanu a renăscut sub numele de Mercure Conacul Cozieni, ca parte a prestigiosului lanț hotelier ACCOR. Această destinație premium se adresează tuturor celor ce caută un refugiu liniștit în mijlocul naturii, oferind o sursă inepuizabilă de inspirație, relaxare și confort de poveste.

Origini - întărim apartenența

Ca o filă de istorie de început de secol XX pusă în valoare de artiști contemporani, conacul îmbină rafinamentul aristocratic al stilului neoromânesc cu arhitectura urbană, oferindu-vă o senzație unică, de întâlnire cu istoria, de fiecare dată când pășiți în pridvorul de cărămidă,  printre arcadele generoase care inundă recepția cu lumină naturală. Pașii voștri vor trece peste mozaicul cu motive vegetale, același pe unde, acum mai mult de un secol, au trecut familii de vază ale aristocrației interbelice în drumul lor spre seratele răcoroase de la țară.

wander-fleur-NIKAeY52uE8-unsplash
DSC01028_3mb

Copacul vieții

Copacul vieții, simbolul abundenței și al speranței în cultura românească este adus în prezent, gravat pe lemnul mobilierului din camere și regăsit în piesele de decor din hotel.  Pentru amintirea a ceea ce au fost Codrii Vlăsiei, îl găsim reprezentat și în recepția hotelului sub forma unei instalații artistice cuceritoare.

Construcția conacului datează de peste 110 de ani, stilul arhitectural original regăsindu-se și la clădirile noi ce completează armonios piesa originală, onorând grandoarea vremurilor trecute. Mai mult, într-un demers de recuperare a istoriei, dar și de sustenabilitate, toate balcoanele camerelor conțin conțin cărămizi originale salvate de la vechiul conac.

Istoria Conacului
Podgoreanu

Conacul Podgoreanu din Cozieni, Ilfov, a fost construit la începutul secolului XX, în 1910, de către boierul Mihail Podgoreanu, un bogat proprietar de terenuri și vii, fiind cunoscut și sub denumirea de “Castelul de la Cozieni”.

Conacul era format dintr-o clădire principală cu două etaje, înconjurată de un parc și plantații de viță de vie, cu o suprafață de aproximativ 10 hectare. În trecut, conacul a fost folosit ca reședință de vară de către familia Podgoreanu.

Situat la doar 18 km în estul Capitalei, în apropiere de Mănăstirea Pasărea, înconjurat de lacuri și de păduri ce făceau parte pe vremuri din Codrii Vlăsiei, conacul a fost restaurat și transformat într-un hotel premium, fiind astăzi un loc perfect pentru petrecerea timpului liber și pentru organizarea de evenimente.

Misiunea noastră

Ne dorim ca Mercure Conacul Cozieni să fie mai mult decât un hotel care oferă relaxare și liniște.
Vrem să devină un reper al gastronomiei si al descoperirii din viața noastră, un loc departe de zgomotul orașului în care să vă conectați cu natura, să respirați aer curat și să vă regăsiți pacea interioară. La Cozieni, vrem să dăm viață celor mai reușite evenimente în inima naturii, pentru a sărbători succesele voastre profesionale și cele mai importante momente din viață. Ne dorim să creăm spațiul perfect pentru organizarea evenimentelor speciale și, mai presus de toate, locul de neuitat pentru cele mai importante momente din viața voastră.

Valorile noastre

Valori autentice trăite prin inegalabile experiente locale.

De la pasiunea pentru ospitalitate la excelență, suntem aici pentru a vă introduce într-o lume autentică, a experiențelor locale desăvârșite.

Autenticitate

La Mercure Conacul Cozieni, ne mândrim să oferim oaspeților o experiență cu adevărat memorabilă, ce reflectă istoria și bogata noastră moștenire culturală. Am păstrat autenticitatea arhitecturală a conacului și acum vă oferim ocazia de a-l descoperi.

Pasiune

Pasiunea noastră pentru ospitalitate iese la iveală în fiecare detaliu și în fiecare gest, cu fiecare interacțiune pe care o veți avea cu colegii noștri. Punem suflet în tot ce facem, suntem dedicați și primitori, prietenoși și de ajutor, gata să vă oferim o experiență memorabilă, în fiecare zi petrecută la Cozieni. 

Sustenabilitate

Susținem turismul durabil, prin păstrarea valorilor arhitecturale locale, crearea de locuri de muncă pentru comunitatea locală, utilizarea ingredientelor locale în bucătărie, crearea unor meniuri de inspirație locală, încurajarea turismului local, utilizarea panourilor solare și a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, colectarea selectivă, reciclarea și eliminarea recipientelor din plastic de unică folosință.

Excelență

Suntem o echipă de profesioniști cu experiență în industria turismului și a ospitalității. Suntem ghidați de excelență în toate aspectele, fie că este vorba de calitatea materialelor folosite în amenajare, decorațiunile atent alese, alcătuirea meniurilor sau nivelul de ospitalitate pe care îl oferim. Ne dorim ca șederea voastră la conac să fie nu doar o experiență memorabilă, ci un parteneriat pe viață.

Fiecare detaliu este pus în slujba confortului și satisfacției voastre.

@Mercure_conaculcozieni

Follow Our Instagram